O nama

Povijest

Hidraulika Kurelja d.o.o. osnovana je 1991. godine, posluje kao obrt te se u početku svojeg postojanja koncentrira samo na hidraulične platforme i hidraulične kranove. Kako je posao brzo napredovao, 1995. godine obrt postaje društvo s ograničenom odgovornošću te kreće u svoj prvi veći investicijski ciklus. Navedene godine kupuje zemljište te kreće u izgradnju proizvodnog pogona u kojem poduzeće posluje i danas. Ponukani boljom organizacijom poslovanja te dosadašnjim velikim iskustvom u radu, poduzeće uz sam servis opreme, kreće i u njenu proizvodnju. Dakle, u razdoblju do 2000. godine poduzeće započinje vlastite proizvodne aktivnosti, a do 2010. poduzeće uvodi usluge servisa i montaže te postaje zastupnik sljedećih proizvoda: HIAB, MULTILFT, MOFFET, JONSERED. Nedugo potom slijedi širenje u Srbiju kupnjom dijela bivšeg kompleksa tvornice Zastava Kragujevac. Poduzeće je do 2015. godine također, značajno širilo poslovanje te je posljedično osnovalo i podružnicu u BiH. Kako se poslovanje dalje širilo, razvijen je i vlastiti proizvodni program hidraulične opreme, posebno vezan uz nadogradnju opreme. 2018. godine otvoren je servisni centar u Šibeniku.

Proizvodni program

Proizvodni asortiman sastoji se od slijedećih grupa proizvoda: proizvodnja prikolica, kipera, platformi, nadogradnje na vozila za prijenos smeća, karambol transport, nadogradnja samo-utovarivača, izrada cisterni i sanduka. Vlastiti proizvodi podijeljeni u izradu i montažu nadogradnji na hidraulična vozila, specijalne nadogradnje i samostalni strojevi (neovisni o vozilu), primjenjivi su u elektroprivredi, gradnji i održavanju cesta, željeznici, vodoprivredi, šumarstvu, naftnoj industriji i prijevozu. Kao najistaknutiji proizvodi poduzeća ističu se hidraulična zglobna platforma 15m radne visine te kiperski sanduk različitih volumena od 9-18m3, kao i podizač za otvorene kontejnere različitih podiznih tereta od 3 do 15 tona.

Usluge

Društva je širenje postojećih tržišnih udjela, kao i širenje na nove tržišne niše, geografski i sektorski, kako bi se zadržala i postigla pozicija lidera na hrvatskom, regionalnom i tržištu EU u sektoru nadogradnji na vozila i specijalnih konstrukcija za rad na visinama. Cilj je također tehnološki opremiti poduzeće kako bi se osigurala konkurentnost na inozemnom tržištu. Uz tehnološko opremanje fokus poslovanja poduzeća je na boljoj organizaciji, pripremi i planiranju proizvodnje što su pretpostavke za ostvarenje cilja povećanja izvoza na tržištu EU

Certifikati

Hidraulika Kurelja d.o.o. njeguje važnost lojalnog odnosa s Klijentom, pritom pridajući važnost zaštiti okoliša te brine o sigurnosti svojih radnika kroz implementaciju sigurnosnih standarda i poštivanje svih odredbi i propisa o zaštiti na radu.

Primjenom normi ISO 9001:2105, ISO 14001:2015, ISO 45001:2018 i AQAP 2110 osiguravamo kvalitetu poslovnih procesa u svim aspektima poslovanja s ciljem zadovoljavanja svih potreba Klijenta, zajednice i zaposlenika.

Misija

Društva je razvijati i održavati poslovne odnose s domaćim i stranim partnerima u području uređaja za rad na visinama, nadogradnji na vozila te kompletne hidraulične i elektro opreme za pripadajuće proizvode. Najveća vrijednost društva su zaposlenici, znanje te bogata proizvodna tradicija koja se razvila kroz niz zahtjevnih projekata u zadnjih 25 godina. Transparentan odnos s poslovnim partnerima, inovativnost i snažna društvena odgovornost temelj su za povjerenje u uspješnu provedbu svih poslova.

Vizija

Društva Hidraulika Kurelja d.o.o. je zadržati poziciju lidera na hrvatskom i regionalnom tržištu u sektoru nadogradnji na vozila i specijalnih konstrukcija za rad na visinama. Navedeno će se postići ulaganjem u cjelokupan rast i razvoj društva kroz jačanje „strateških“ proizvoda te učinkovito upravljanje ljudskim potencijalima s ciljem osiguranja i zadržavanja kvalitete i pouzdanosti proizvoda. Kontinuirano ulaganje i razvoj s ciljem jačanja pozicije na stranim tržištima, a sve na osnovi dokazane dugogodišnje tradicije, inovativnosti i pouzdanosti koju je društvo izgradilo na domaćem tržištu.

Dugoročni cilj

Društva je širenje postojećih tržišnih udjela, kao i širenje na nove tržišne niše, geografski i sektorski, kako bi se zadržala i postigla pozicija lidera na hrvatskom, regionalnom i tržištu EU u sektoru nadogradnji na vozila i specijalnih konstrukcija za rad na visinama. Cilj je također tehnološki opremiti poduzeće kako bi se osigurala konkurentnost na inozemnom tržištu. Uz tehnološko opremanje fokus poslovanja poduzeća je na boljoj organizaciji, pripremi i planiranju proizvodnje što su pretpostavke za ostvarenje cilja povećanja izvoza na tržištu EU.